02 january 2014, 15:08 Moldovan reality views 4551
02 january 2014, 15:08 Moldovan reality views 4551

Moldovenii cu viză Schengen pot călători liber în România, de astăzi


Foto: trm.md

De astăzi, 1 februarie, cetăţenii moldoveni care deţin viză Schengen, vor putea intra în România, fără altă viză suplimentară. Potrivit unei Ordonanţe, emisă de Guvernul de la Bucureşti, moldovenii posesori de vize multiple, de lungă durată sau permise de şedere eliberate de state Schengen, vor putea sta în România trei luni, într-un interval de 180 de zile.

Anterior, premierul României, Victor Ponta, declarase că măsura respectivă face parte din politica de sprijin a parcursului pro-european al Republicii Moldova.

Pînă în prezent, cetățenii moldoveni care aveau vize Schengen, puteau doar tranzita teritoriul României.

La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus Parlamentului european și Consiliului UE să ridice vizele pentru moldoveni. Ieri, 31 ianuarie, raportorul Parlamentului European pentru Moldova privind liberalizarea regimului de vize, Tanja Fajon, care se află în vizită la Chişinău, a declarat că regimul de vize cu UE ar putea fi abolit pentru Republica Moldova către luna iulie curent.

Moldovenii care dețin viză Schengen pot intra și pe teritoriul Bulgariei pentru o perioadă de 90 zile, pe parcursul a șase luni.

Source: trm.md

Keywords:

turism , viza , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
295 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Valea Adîncă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Camenca și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 295 de oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost înființat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.