27 december 2013, 12:46 Moldovan reality views 9195
27 december 2013, 12:46 Moldovan reality views 9195

În Moldova absolvenţii de liceu ar putea aplica online la universităţi


Foto: moldpres.md

Absolvenţii de liceu ar putea aplica online la universităţi începînd cu anul viitor. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul educaţiei, Maia Sandu, în cadrul unui club de presă, informează MOLDPRES.

Potrivit şefei Direcţiei învăţămînt superior de la Ministerul Educaţiei, Nadejda Velişco, în prezent se creează un sistem special care ar permite candidaţilor să depună toate documentele şi datele necesare online.

„Prin această reformă sperăm să reducem atît timpul necesar pentru depunerea actelor, cît şi corupţia în cadrul comisiei de admitere", a menţionat Velişco.

La sfîrşitul perioadei de admitere, universităţile vor primi lista tuturor candidaţilor împreună cu informaţiile necesare, iar cei admişi vor fi selectaţi în baza unei formule.

Sistemul urmează a fi finanţat din proiectul e-transformare a guvernării, precum şi din surse bugetare. În anul curent au fost oferite peste 20 de mii de locuri la studii în universităţi.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.