22 december 2013, 11:10 Moldovan reality views 4560
22 december 2013, 11:10 Moldovan reality views 4560

Tîrgul cadourilor de Crăciun şi-a deschis uşile la Chişinău


Foto: ipn.md

Cei care încă nu au reuşit să cumpere cadouri pentru sărbătorile de iarnă au posibilitatea să o facă în următoarele 9 zile la Tîrgul cadourilor de Crăciun „Christmas Fair”, ediţia a X-a, care şi-a deschis uşile sîmbătă, 21 decembrie, la Moldexpo şi a reunit 140 de participanţi din Moldova, Romînia, Muntenegru şi India. Solicitată de IPN, Rodica Grigoriţă, managerul Tîrgului de Crăciun 2013, a menţionat că în acest an tîrgul este divizat tematic în două compartimente, cu produse alimentare şi industriale. În fiecare zi va fi un program artistic. „Avem nouă zile de tîrg, nouă zile de poveste. Aşadar, în fiecare zi vom avea cîte o poveste care va fi interpretată de păpuşile Teatrelor „Licurici” şi „Guguţă”. Invitatul de onoare este scriitorul Spiridon Vangheli, totodată în fiecare zi colective artistice de copii vor colinda şi vor prezenta spectacole”, a spus Rodica Grigoriţă. Tîrgul aduce şi demonstraţii de performanţă, copiii vor învăţa să decoreze biscuiţii de Crăciun, să confecţioneze manual brăduţi şi jucării etc. Elemente mai neobişnuite din acest an sunt şi articolele de cult care sunt puse la dispoziţia cumpărătorilor de către două mănăstiri din Muntenegru şi Ucraina. Anul trecut Tîrgul de Crăciun a fost vizitat de circa 15 mii de persoane, iar organizatorii aşteaptă şi în acest an un flux mare de vizitatori.

Sursa: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.