18 december 2013, 10:56 Moldovan reality views 9095
18 december 2013, 10:56 Moldovan reality views 9095

Controversele sfîșie Școala Republicană de hipism

Foto: tv7.md

Problemele școlii de hipism din Chișinău au revenit pe agenda Ministerului Agriculturii, după ce a pierdut în instanță procesul privind concedierea fostului director, Mihail Andronic, iar acum trebuie să-l restabilească în funcție. Categoric împotrivă se pronunță, însă, colectivul și adjunctul directorului, Aleksandr Tîmciuk.

Controversele sfîșie școala republicană de hipism. După ce judecata l-a restabilit în funcția de director pe Mihai Andronic, reprezentanții colectivului au venit călare la Ministerul Agriculturii, pentru a protesta împotriva acestei decizii. Într-o scrisoare adresată ministrului Vasile Bumacov se spune că sportivii nu vor tolera prezența fostului conducător pe terenul școlii de hipism. Mesajul a fost transmis de adjunctul directorului, Aleksandr Tîmciuk.

Aleksandr Tîmciuc, Director Adjuct Al Școlii Republicane De Hipism: «Școala nu se va supune acestui om, deoarece prin acțiunile sale el face totul ca să distrugă și închidă instituția. Evident că în spatele său stau alți oameni, care sînt cointeresați, în primul rînd, în terenul pe care e amplasată școala – este vorba despre aproape 9 hectare într-o zonă verde».

Un asemenea scenariu a fost invocat anterior și de ministrul Bumacov. Anume el a fost implicat în calitate de pîrît și a pierdut procesul în urma căruia fostul director a fost restabilit în funcție. Mihail Andronic păstrează deocamdată tăcerea. Juriștii, însă, consideră că bănuielile Ministerului Agriculturii sînt lipsite de temei.

Procesul dintre ministrul Vasile Bumacov și Mihail Andronic a fost pe larg mediatizat în vara acestui an. Într-o situație îngrijorătoare s-au pomenit atunci caii – animalele nu aveau ce mînca. Mihail Andronic declara că problemele au apărut pentru că fiind restabilit în funcție, conform deciziei judecătorești, ministrul Agriculturii l-a lipsit totodată de dreptul la semnătură.

Source: tv7.md

Keywords:

animale , scoala , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
672 locuitori

Slobozia-Rașcov este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Camenca și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Slobozia-Rașcov alcătuia 672 de oameni în anul 2012. Satul Slobozia-Rașcov a fost înființat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.