17 december 2013, 11:05 Moldovan reality views 7442
17 december 2013, 11:05 Moldovan reality views 7442

Acțiuni de supraveghere a pieței în ajun de sărbători

Începînd cu luni, 16 decembrie, Agenția pentru Protecția Consumatorilor inițiază o acțiune de supraveghere a pieței privind respectarea prevederilor legale pentru produsele alimentare și nealimentare solicitate mai des în perioda sărbătorilor de iarnă (mezeluri, pește și produse din pește, brînzeturi, dulciuri, băuturi, ghirlande electrice, jucării, cosmetice, articole de vestimentație, încălțăminte, etc).

Această decizie a fost luată urmare multiplelor sesizări ale consumatorilor, dar și a informației prezentate de inspectori în cadrul acțiunilor de monitorizare efectuate, despre plasarea pe piață a produselor cu diverse abateri în ajunul sărbătorilor, ce țin de condițiile neadecvate de păstrare a produselor (regim termic, condiții sanitaro-igienice, etc.), modificarea datei de valabilitate a produslor, suspiciuni de contrafacere a produselor, lipsa declarațiilor de conformitate, lipsa indicatoarelor de preț, utilizarea cîntarelor în lipsa buletinelor de verificare metrologică, ș.a.

Acțiunea de supraveghere va fi efectuată prin monitorizare, control și consilierea agenților economici, dar și prin informarea consumatorilor în incinta piețelor și centrelor comerciale. Acțiunea inițiată la 16 decembrie va continua pînă la 16 ianuarie 2014 și are drept scop depistarea produselor neconforme, în special a celor periculoase și prevenirea apariției ulterioare a acestora. 

Source: tv7.md

Keywords:

piata , comert , ilegal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.