Go to section: Children
04 august 2019, 17:20 Children views 15278
Mai multe grădinițe vor fi redeschise în Chișinău
04 august 2019, 17:20 Children views 15278

Mai multe grădinițe vor fi redeschise în Chișinău

Mai multe grădinițe vor fi redeschise în acest an în capitală. Despre aceasta a anunțat la ședința săptămînală a serviciilor Primăriei șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu.

Instituțiile respective au fost utilizate pînă în prezent cu o altă destinație, iar redeschiderea lor va permite crearea a 50 de grupe noi de copii, cu o capacitate de 1500 de locuri. Pentru asta, în anul 2019 sînt prevăzute 43 mln de lei.

Alte 14 grupe de copii, cu o capacitate de 420 de locuri, vor fi mai fi create în grădinițele care activează în capitală.

Ruslan Codreanu, primar general interimar al capitalei, a declarat că este importantă monitorizarea lucrărilor de reparație a grădinițelor, astfel încît acestea să fie calitative și efectuate la timp, iar instituțiile să își poată începe activitatea la 1 septembrie 2019.

Potrivit datelor de la începutul anului de studiu, în municipiul Chișinău activează circa 160 de instituții de învățămînt preșcolar, frecventate de aproape 38 mii de copii.

Source: moldpres.md

Keywords:

Chisinau , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.