Go to section: Children
16 august 2016, 14:15 Children views 5129
Un nou meniu în şcoli şi grădiniţe
16 august 2016, 14:15 Children views 5129

Un nou meniu în şcoli şi grădiniţe

Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat elaborarea Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos în instituţiile de învăţămînt din ţară, a informat astăzi MS, comunică MOLDPRES.

Documentul indică produsele alimentare recomandate sau cele interzise în instituţiile de învăţămînt general, necesităţile nutriţionale ale copiilor în funcţie de vîrstă şi un set flexibil de reţete, care vor fi pregătite în şcoli şi grădiniţe.

Noile meniuri au fost elaborate, în premieră, pentru sezonul rece şi cald al anului. „Acestea presupun o alimentaţie mai bogată în fructe şi legume, promovează consumul de apa potabilă filtrată sau îmbuteliată şi prevăd crearea posibilităţilor de practicare a activităţii fizice în şcoli", se menţionează într-un comunicat al MS.

„Totodată, în meniuri au fost incluse două zile obligatorii în care se va consuma peşte, produse din făină integrală şi alimente dietetice pentru copiii cu afecţiuni digestive. Totodată, specialiştii au exclus din alimentaţie produsele din carne cu adaos de aditivi alimentari (mezeluri şi salamuri), produsele culinare prăjite în grăsimi şi au redus cantitatea de pîine și paste făinoase", a precizat aceeaşi sursă.

Actul normativ mai prevede și normele sanitare privind întreţinerea blocului alimentar sau modul de prelucrare a unor alimente precum ouăle, carnea, peştele, lactatele, legumele şi fructele.

Recomandările elaborate vor fi aplicate începînd cu 1 septembrie în toate şcolile şi grădiniţele din ţară.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.