Go to section: Children
05 september 2015, 12:00 Children views 8035
Elevii moldoveni au obținut 4 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică
Photo: facebook.com
05 september 2015, 12:00 Children views 8035

Elevii moldoveni au obținut 4 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică.

Medalia de aur a fost obținută de Dionisie Nipomici, iar medalia de argint – de Vladimir Cucu, ambii elevi în clasa a XII-a. Cezar Port Și Mihail Țarigradschi, elevi în clasa a XI-a, au obținut cîte o medalie de bronz. Toți premianții sînt elevi la Liceul Teoretic „Orizont" din Chișinău.

Olimpiada s-a desfășurat în perioada 3 – 8 mai la Atena, Republica Elenă, și a întrunit 118 elevi din 20 ţări.

În anul precedent, elevii din lotul olimpic al Republicii Moldova au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, o medalie de argint și trei de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică și patru medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.

Source: edu.md

Keywords:

olimpiada , elevi , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
1359 locuitori

Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.