17 october 2023, 12:00 Moldovan Diaspora views 1618
Moldovenii care muncesc în Israel vor primi asistență
17 october 2023, 12:00 Moldovan Diaspora views 1618

Moldovenii care muncesc în Israel vor primi asistență

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) vine cu o serie de precizări pentru lucrătorii moldoveni aflați la muncă pe teritoriul israelian, în contextul situației de securitate din Israel.

Astfel, Administrația pentru Lucrători Străini a Autorității pentru Populație și Imigrare (PIBA) din Israel, precum și birourile PIBA au anunțat companiile angajatoare cu privire la obligația lor de a asista orice lucrător moldovean din Israel, care are nevoie de asistență și de a fi transferat într-o zonă mai sigură, transmite moldpres.

De asemenea, un angajat moldovean care dorește o Inter-Visa poate face acest lucru conform procedurii obișnuite și anume să-și contacteze angajatorul și să o solicite. În vederea facilitării comunicării cu funcționarii consulari, cetățenii R. Moldova aflați în Israel pot să se înregistreze în baza formularului online emis de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, privind posibilitatea de reîntoarcere în Moldova.

Lucrătorii moldoveni care se reîntorc definitiv în țară și nu au reușit să obțină Pitsuim-ul (fondul de pensii) la aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv, vor avea posibilitatea să îl obțină în R. Moldova.

ANOFM recomandă lucrătorilor moldoveni din Israel să urmeze și să respecte cu strictețe instrucțiunile de securitate emise de către autorităților israeliene, iar în caz de necesitate să contacteze Ambasada R. Moldova din Israel. Linia de telefon de urgență a misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Israel este activă în regim de permanență (24/7): +972527789772.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Israel , cetățeni , ajutor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
388 locuitori

Alexeevca este un sat din cadrul comunei Svetlîi, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 38 km de municipiul Comrat și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 388 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.