03 february 2017, 11:35 Moldovan Diaspora views 47963
Kalinin: Problema amnistiei migranților moldoveni încă nu poate fi rezolvată
03 february 2017, 11:35 Moldovan Diaspora views 47963

Kalinin: Problema amnistiei migranților moldoveni încă nu poate fi rezolvată

Problema privind amnistia migranților moldoveni nu poate fi soluționată atîta timp cît nu există o confirmare oficială a lansării acestui proces din partea Federației Ruse.

O declarație în acest sens a făcut în direct la postul de radio „Эхо Москвы" (Ecoul Moscovei) președintele Congresului Diasporei Moldovenești (CDM) în Rusia, Alexandr Kalinin.

„Sînt la curent cu declarația oficială a președintelui Moldovei, dar nu văd nicio declarație oficială din partea FR – nici a președintelui, nici a Guvernului. Atîta timp cît nu va fi o declarație oficială din partea Rusiei, nu există nicio decizie cu privire la cetățenii Republicii Moldova, problema nu poate fi soluționată doar de o parte și la dorința președintelui Moldovei", a spus el.

Kalinin a menționat că prezentarea migranților ilegali la oficiile Direcției principale pentru probleme migraționale a FR se poate solda cu arestări și chiar privațiune de libertate pe un termen de pînă la 4 ani pentru cetățenii Moldovei, deoarece încălcarea legislației migraționale în unele cazuri cade sub incidența CP al FR. În acest context, el i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova care au încălcat legislația migrațională să părăsească teritoriul FR.

Kalinin a adăugat că, astăzi, pe teritoriul FR se află concomitent circa 500 de mii de cetățeni ai Moldovei. Dintre ei circa 50 la sută sînt pasibili de a fi trași la răspundere administrativă și penală.

„Este o problemă stringentă și trebuie soluționată", a conchis el.

Ieri președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că în cadrul unei întrevederi susținute cu președintele FR, Vladimir Putin, a fost adoptată decizia privind amnistia migranțională pentru cetățenii Moldovei. Kremlinul, deocamdată, nu a confirmat aceste informații.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
593 locuitori

Trifăneşti este un sat din cadrul comunei Heciul Nou, raionul Sîngerei. Satul Trifănești se află la distanța de 32 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 593 de oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.