09 august 2016, 15:00 Moldovan Diaspora views 4757
La Berlin se va organiza un seminar pentru studenții moldoveni din diasporă
09 august 2016, 15:00 Moldovan Diaspora views 4757

La Berlin se va organiza un seminar pentru studenții moldoveni din diasporă

În această toamnă, Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) va organiza, în premieră, un seminar internațional de instruire privind elaborarea de politici publice, cu participarea a 16 studenți din diasporă.

Organizat în perioada 11 – 13 noiembrie 2016, la Berlin / Germania, cursul de instruire este destinat studenților originari din Republica Moldova care își fac studiile în instituții de învățământ superior din străinătate (nivel masterat și doctorat).

Seminarul Internațional „Elaborarea de politici publice" este un eveniment tematic în cadrul programului Diaspora Engagement Hub, implementat de BRD și OIM, cu susținerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Participanții vor avea posibilitatea de a înțelege cum pot fi scrise politicile publice, inclusiv, în baza temelor de cercetare universitară, dar și cum pot fi gestionate proiectele ulterioare. În ambianța plăcută și plină de încărcătură istorică a orașului Berlin, cursul de instruire se va orienta, inclusiv, pe networking-ul dintre participanți, pentru crearea unor parteneriate durabile și cu impact.

Organizatorii vor acoperi toate costurile de instruire și cazare (cameră dublă), rambursînd, inclusiv, cheltuielile de transport în limita a 200 CHF (franci elvețieni).

Depuneți dosarele de aplicare, pînă la data de 1 octombrie 2016, completînd formularul online:

www.bit.do/seminar-berlin

Dosarele complete depuse vor fi evaluate de o comisie comună BRD / OIM, iar rezultatele selecției vor fi anunțate pînă pe 10 octombrie 2016.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.