17 january 2014, 16:02 Moldovan Diaspora views 15292
17 january 2014, 16:02 Moldovan Diaspora views 15292

Moldoveanca care a ajuns la Google


Foto: pentruea.md  

Oxana Comănescu a ajuns în Irlanda cu 8 ani în urmă. De 5 ani lucrează într-un gigant IT, la Google. Astăzi are o familie şi un serviciu care îi oferă tot ce-și poate dori.

Primele luni în Irlanda au fost cele mai grele. La Dublin, Oxana a început să lucreze într-o cafenea, iar apoi într-un magazin. Această experienţă o consideră unică căci a învăţat foarte multe: atitudine diplomatică în momente critice, dormit cîte 3 ore pe noapte şi muncă fizică în picioare 10 ore la rînd.

Diploma de matematician, experienţa în domeniul IT şi ambiţia au motivat-o să-și trimită CV-ul la Google. A trecut cu brio peste cele 9 interviuri în limbile engleză şi rusă. Astăzi, Oxana Comănescu lucrează programistă în oficiul irlandez al Google. Este unica moldoveancă care a reuşit această performanţă.

Se consideră un om împlinit. S-a căsătorit cînd avea 30 de ani, cu un moldovean. Nunta au făcut-o la Chișinău. Pe atunci, deja lucra la Google. Fiica ei, Daniela, s-a născut în Irlanda. Oxana Comănescu este mîndră de ceea ce a reușit și nu uită niciodată de baștină.

 

Sursa: elaborat după materialele publicate pe pentruea.md

Keywords:

moldovenii , munca , Google

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.