05 november 2016, 16:45 Moldovan Diaspora views 6682
Diaspora se poate înregistra online pentru alegerile prezidențiale
05 november 2016, 16:45 Moldovan Diaspora views 6682

Diaspora se poate înregistra online pentru alegerile prezidențiale

Din 10 mai, moldovenii cu drept de vot aflați peste hotarele țării se pot înregistra în prealabil online pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Anunțul a fost făcut de Comisa Electorală Centrală (CEC) printr-un comunicat de presă, citat de NOI.md.

Doritorii de a participa la alegeri trebuie să completeze rubrica „Înregistrare prealabilă" de pe site-ul www.alegător.md și o declarație electronică prin care să-și exprime voința de a participa la alegeri și care ar demonstra că se află peste hotarele țării. Perioada de înregistrare prealabilă se va încheia cu cel tîrziu 40 de zile înainte de ziua alegerilor.

Cetățenii din străinătate care se vor înregistra în prealabil vor fi automat scoși temporar din lista electorală de bază după locul de domiciliu din Moldova. Acest lucru va permite identificarea numărului necesar de secții de votare suplimentare în afara misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

Source: www.noi.md

Keywords:

alegeri , online , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
1476 locuitori

Unguri este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Unguri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Unguri este menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.