12 june 2011, 10:43 Moldovan Diaspora views 5519
12 june 2011, 10:43 Moldovan Diaspora views 5519

Parisul şi Berlinul, în favoarea adoptării unui nou tratat UE

Parisul şi Berlinul sînt în favoarea adoptării unui nou tratat european de bază, în scopul de a depăşi criza datoriilor. Luni, preşedintele francez şi cancelarul german au discutat la Palatul Elysee propunerile comune anti-criză, care urmează să fie prezentate la summit-ul UE, la finele acestei săptămîni. Ele includ înăsprirea sancţiunilor împotriva celor care vor încălca disciplina fiscală şi consolidarea controlului asupra planificării bugetare a unor membri ai zonei euro.

"Vrem să adoptăm un nou tratat pentru ca toate ţările din Europa - Uniunea Europeană şi zona euro - să înţeleagă că mai mult nu poate continua practica, care a existat pînă în prezent, - a declarat Nicolas Sarkozy. – Am prefera să avem sub acest tratat 27 de semnături, ca nimeni să nu se simtă exclus din iniţiativa franco-germană, dar suntem gata să lucrăm cu 17 membri ai zonei euro, sau orice alt stat care vrea să ni se alăture ".

"Suntem împotriva eurobondurilor - din nou, a declarat Angela Merkel. – În fiecare lună vor avea loc ședințe ale Grupului Euro şi a celor interesaţi în îmbunătăţirea competitivităţii noastre şi stimulării economiei ".

Mai multe ţări europene, în special – Marea Britanie, se pronunță împotriva modificărilor în documentele de bază ale UE și consideră că reforma zonei euro se poate face și fără aceasta. Viitorul Summit al UE promite să fie foarte dificil.

Sursa:  euronews.net

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
1599 locuitori

Pruteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rusului, Pruteni, Cuzmenii Vechi și Drujineni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1599 de oameni. Satul Pruteni a fost menționat documentar în anul 1627.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.