10 june 2014, 10:05 Moldovan Diaspora views 10564
Moldovenii din California au organizat festivalul „Toamna de Aur”
Photo: trm.md
10 june 2014, 10:05 Moldovan Diaspora views 10564

Moldovenii din California au organizat festivalul „Toamna de Aur”

Comunitatea de moldoveni din statul California din SUA, a organizat prima ediţie a Festivalului „Toamna de Aur" (Moldovan Harvest Festival) în oraşul San Francisco. Programul festivalului a inclus muzică, vin şi bucate moldoveneşti, o expoziţie de costume naţionale şi o expoziţie cu fotografii ale lui Anatol Poiată, Constantin Grigoriţă şi Mircea Zatuşevschi de la Chişinău.

Acest eveniment, susținut de Biroul pentru relații cu diaspora (BRD) presupune promovarea Republicii Moldova în statul California, a culturii, bucatelor și a vinului moldovenesc. La festival, au fost așteptate în jur de 500 de persoane, a participat ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, cetățeni americani, reprezentanți ai diverselor comunități din California.

"Vrem să aducem la cunoștința publicului din California că în acest stat din SUA există comunitatea moldovenilor, vrem să spunem tuturor celor care încă nu știu că în Europa de Est există și Republica Moldova, dar vrem să ne facem și prieteni noi, să stabilim legături noi cu reprezentanți ai altor comunități din California. Altfel spus, vrem să creăm un punct de referință în California pentru Moldova", a afirmat liderul comunității moldovenilor din California, Ruslan Vdovicenco.

Potrivit unui comunicat de presă, prețul unui bilet de intrare la festival a fost 30 de dolari americani. Banii adunați la eveniment vor fi donați organizației non-guvernamentale Tekedu care administrează proiecte pentru copiii din familiile defavorizate și orfelinate.

Source: trm.md

Keywords:

SUA , diaspora , moldovenii , Festival , toamna

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.