09 march 2014, 16:16 Moldovan Diaspora views 9630
Absolvenţii moldoveni din străinătate vor beneficia de suport dacă revin să lucreze acasă
Photo: uacedalearning.com
09 march 2014, 16:16 Moldovan Diaspora views 9630

Absolvenţii moldoveni din străinătate vor beneficia de suport dacă revin să lucreze acasă

Tinerii din Republica Moldova care au făcut studii în străinătate şi doresc să revină temporar sau permanent în ţară pentru a se angaja în cîmpul muncii, vor putea beneficia de suport, informează MOLDPRES.

Astfel, un program care va oferi 30 de granturi absolvenţilor moldoveni din străinătate a fost lansat în cadrul ediţiei a VI-a a Congresului Diasporei.

Concursul este deschis pentru tinerii moldoveni, cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 35 ani, cu studii superioare în străinătate, în domeniu exact sau umanitar, care doresc să revină temporar sau permanent în Moldova pentru a se angaja în instituţiile publice sau private.

Potrivit unui comunicat de presă al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova (OIM), termenul limită pentru aplicare este 1 octombrie 2014. Prioritate vor avea tinerii care se află în prezent peste hotare, dar vor putea aplica şi cei care au revenit în ţară pînă la 1 martie 2014.

OIM va oferi asistenţă logistică şi va acorda beneficiarilor suport financiar pentru acoperirea cheltuielilor de transport, precum şi alocaţii lunare de trei mii de lei pentru o perioadă de pînă la şase luni.

"Programul va funcţiona în baza principiului "primul venit, primul servit". Suportul financiar va fi acordat aplicanţilor pe măsura identificării locurilor de muncă/stagiere şi a plasării acestora în cîmpul muncii", a menţionat Oxana Maciuca, Asistent migraţie şi dezvoltare, OIM.

Acest concurs este desfăşurat în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei şi implementat de OIM, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Source: moldpres.md

Keywords:

diaspora , Moldova , studenţi , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
798 locuitori

Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.