21 january 2014, 11:55 Moldovan Diaspora views 11025
„Lăutarii” moldoveni au cucerit Lisabona
Photo: trm.md
21 january 2014, 11:55 Moldovan Diaspora views 11025

„Lăutarii” moldoveni au cucerit Lisabona

Primul spectacol din cadrul proiectului internaţional „Dorul Basarabiei”, prezentat la Lisabona, a ridicat sala în picioare. Pentru moldovenii stabiliţi în Portugalia a fost o adevărată revelaţie posibilitatea de a asculta, departe de casă, muzica faimoşilor „Lăutari” sub bagheta maestrului Nicolae Botgros, precum şi piesele interpretate de Ioana Căpraru şi Ion Paladi.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză, concertul care a avut loc în incinta Teatrului „São João” din Palmela a fost organizat de Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori”, cu suportul asociaţiilor „Tezaur” din Faro şi „Busuioc” din Setubal, Liga Femeilor Moldave din Almada, Centrul Cultural Moldav din Cascais.

Printre oaspeţii de onoare s-au aflat Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Valeriu Turea, şi Ambasadorul României la Lisabona, Vasile Popovici.

Turneul „Dorul Basarabiei” a inclus concerte în cinci capitale europene, ultimul spectacol fiind prezentat la Atena, Grecia, pe 26 ianuarie. Turneul se înscrie în acţiunile Guvernului Republicii Moldova privind susţinerea şi aprofundarea relaţiilor cu comunitatea moldovenilor de peste hotare.

Source: trm.md

Keywords:

Lisabona , muzica , turneu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1842
Populația:
1574 locuitori

Ilenuţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Ilenuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1574 de oameni. Satul Ilenuţa a fost menționat documentar în anul 1842.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.