Go to section: Nature and tourism
27 january 2024, 13:00 Nature and tourism views 1524
Aeroportul internațional Chișinău va fi extins
27 january 2024, 13:00 Nature and tourism views 1524

Aeroportul internațional Chișinău va fi extins

Aeroportul Internațional Chișinău pregătește terenul pentru o amplă reconstrucție a clădirii terminalului vechi, cu scopul de a extinde infrastructura aerogării și de a gestiona un flux sporit de pasageri în anul 2024, conform anunțului făcut de administrația instituției, scrie bani.md.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea capacității de deservire a pasagerilor la un nivel de 1100 de persoane pe oră, comparativ cu 800 în prezent. De asemenea, se urmărește optimizarea costurilor pentru companiile low-cost prin facilitarea accesului pasagerilor către aeronave fără a fi necesară folosirea unui mijloc de transport suplimentar.

Anul trecut, Aeroportul Chișinău a înregistrat un trafic de pasageri de 2,8 milioane, iar pentru 2024 se estimează o creștere semnificativă, depășind pragul de 3 milioane de pasageri.

În cursul anului 2023, 19 companii aeriene au operat zboruri charter și regulate către 40 de destinații globale de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Printre acestea s-au numărat și 7 companii aeriene noi, cum ar fi Air Montenegro, AZAL, Israir Airlines, El Al, Arkia, Aegean Airlines și Wizz Air. Pentru 2024, sînt planificate încă 4 noi adiții la portofoliul de companii aeriene: Eurowings, Georgian Wings, Air Baltic și Lufthansa. Aceste extinderi evidențiază interesul crescut pentru Aeroportul Chișinău și consolidarea poziției sale pe harta conexiunilor internaționale.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.