Go to section: Nature and tourism
01 september 2024, 15:20 Nature and tourism views 2015
Localitățile din țară, în care a nins cel mai mult
01 september 2024, 15:20 Nature and tourism views 2015

Localitățile din țară, în care a nins cel mai mult

Cel mai mult a nins în zona de centru a Republicii Moldova, stațiile meteo de la CorneștiUngheni și Bravicea, Călărași înregistrînd cele mai mari valori ale stratului de zăpadă.

Activitatea PTF Leova a fost prelungită luni pînă la 21:30 pentru a permite trecerea frontierei a circa 15 mijloace de transport care au rămas înzăpezite pe teritoriul României, aproximativ 1500 m de la PTF Bumbăta, notează Noi.md.

Lucrările de curățare și presărare a materialului antiderapant au fost efectuate luni pe toate traseele naționale, regionale și locale, cu accent sporit în zona de centru a țării unde a căzut cea mai mare zăpadă.

Pe lîngă intervențiile de pe drumurile naționale și locale, polițiștii și salvatorii au intervenit și pe drumurile din capitală, unde mai multe mașini au rămas înzăpezite.

Source: noi.md

Keywords:

localitati , ninsori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
2398 locuitori

Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.