Go to section: Nature and tourism
26 april 2013, 15:05 Nature and tourism views 12232
26 april 2013, 15:05 Nature and tourism views 12232

Uniunea Europeană, speriată de dispariţia albinelor

Consiliul de Miniştri al Uniunii Europene va vota luni, 29 aprilie, o directivă privind interzicerea folosirii a trei tipuri de pesticide (tiametozam, imidacloprid şi clotianidin) care dăunează grav populaţiilor de albine, informează libertatea.ro.

Raportul Autorităţii Europene pentru Siguranţă Alimentară arată că utilizarea acestor pesticide prezintă riscuri majore pentru sănătatea acestor insecte şi e cauza depopulării masive a familiilor de albine, ducînd pînă la dispariţia lor.

Efectivul de albine din multe ţări europene a scăzut dramatic. Multiple studii realizate pe această temă arată că 76- 80% din toate produsele agricole depind de polenizarea făcută de albine. Practic, fără această insectă, viaţa pe Terra ar fi în pericol de dispariţie. Reamintim aici vorbele lui Albert Einstein: “Atunci cînd albinele vor dispărea de pe suprafaţa Pămîntului, omul va mai avea doar patru ani de trăit”.

Keywords:

natura , albini

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1792
Populația:
2055 locuitori

Corjova este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Corjova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Satul Corjova a fost menționat documentar în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.