Go to section: Nature and tourism
06 february 2021, 14:00 Nature and tourism views 4292
Important! Cetățenii vor putea călători în UE fără vaccinuri și pașapoarte COVID
06 february 2021, 14:00 Nature and tourism views 4292

Important! Cetățenii vor putea călători în UE fără vaccinuri și pașapoarte COVID

Cetățenii vor putea călători în Uniunea Europeană fără vaccinuri și fără certificate electronice COVID. Dreptul lor la libera circulație nu va fi încălcat. Cu toate acestea, acești cetățeni vor trebui să prezinte certificatul cu un rezultat negativ la testul pentru COVID-19 sau să respecte regimul de carantină/autoizolare.

După cum anunță euronews.com, acest lucru rezultă din răspunsurile oficialiilor UE în ceea ce privește funcționarea certificatelor electronice COVID (UE Digital COVID Certificat sau EUDCC), introduse de către Uniunea Europeană de la 1 iulie 2021 pentru a putea călători în UE.

La întrebarea: "Ce ar trebui să fac dacă nu sînt vaccinat? Mi se va interzice să călătoresc?", UE a răspuns: "Nu!" și a subliniat că noul certificat nu va fi o condiție pentru libera circulație în blocul comunitar.

În buletinul informativ emis de Comisia Europeană se menționează faptul că "nu există nicio discriminare împotriva celor care nu au fost vaccinați. Persoanele care nu au fost vaccinate ar trebui să aibă posibilitatea de a continua să-și exercite drepturile de liberă circulație, la necesitate ținînd cont de restricții, cum ar fi testarea sau carantina/autoizolarea".

Source: noi.md

Keywords:

UE , vaccin , pasaport , calatorie , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.