Go to section: Nature and tourism
16 december 2020, 11:00 Nature and tourism views 2733
Cum poate lockdown-ul de Anul Nou să afecteze vacanța moldovenilor în Turcia
16 december 2020, 11:00 Nature and tourism views 2733

Cum poate lockdown-ul de Anul Nou să afecteze vacanța moldovenilor în Turcia

Lockdown-ul de Anul Nou, introdus în Turcia de Președintele Recep Tayyip Erdogan, nu va afecta vacanța turiștilor moldoveni.

Această opinie a fost exprimată de reprezentanții businessului turistic turcesc într-un interviu cu una dintre asociațiile de operatori turistici din Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit experților, restricțiile de deplasare în țară vor fi introduse doar pentru cetățenii țării, documentul guvernamental nu spune nimic despre turiști. Prin urmare, cu o mare probabilitate, noile restricții nu vor împiedica funcționarea normală a industriei cu servirea oaspeților pe aeroporturi, transferuri și hoteluri, iar turiștii vor putea să meargă pe străzi, să viziteze magazine și farmacii și să comande mîncare.

Nu există anulări de zbor între țări, iar hotelurile turcești au multe rezervări pentru vacanța de Revelion.

De menționat că cetățenii moldoveni pot călători în Turcia dacă fac un test pentru coronavirus cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că Erdogan a înăsprit restricțiile la sărbătorile de Revelion pe fondul răspîndirii noului coronavirus. Ordinul de rămînere în casă se va aplica de la ora 21:00 în ajunul Anului Nou și va fi valabil pînă la data de 4 ianuarie.

În perioada de restricție, cafenelele și restaurantele nu vor funcționa, cu excepția comenzilor la pachet.

 

Keywords:

Turcia , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.