Go to section: Nature and tourism
06 october 2012, 09:25 Nature and tourism views 3813
06 october 2012, 09:25 Nature and tourism views 3813

Protecția patrimoniului cultural – necesitate prioritară

Starea actuală a patrimoniului cultural din Republica Moldova a fost evaluată de o misiune de experţi din partea Consiliului Europei, care a efectuat o vizită de lucru în ţara noastră în perioada 4 - 7 iunie, informează trm.md. Raportul final va fi prezentat autorităţilor de la Chișinău la începutul lunii iulie.

Experții consideră că pentru promovarea protejării patrimoniului cultural în R.Moldova este nevoie de o coordonare şi corelare a tuturor actelor legislative şi a regulamentelor existente. S-a accentuat şi necesitatea unei voinţe politice şi a pregătirii specialiştilor în domeniul patrimoniului, pentru a aplica în practică proiecte concrete.

Misiunea Consiliului Europei se derulează în contextul "Programului de cooperare tehnică şi consultanţă privind conservarea integrată a patrimoniului cultural". Recomandările practice formulate de această misiune vor avea scopul de a  genera un proces pe termen mediu şi lung de promovare a protecţiei patrimoniului în Republica Moldova.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
715 locuitori

Roghi este un sat din cadrul comunei Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Conform datelor pentru 1 ianuarie 2009, populaţia satului constituia 715 oameni. Satul Roghi a fost menționat documentar în anul 1748.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.