Go to section: Nature and tourism
27 february 2018, 14:10 Nature and tourism views 9508
Gerul siberian a cuprins întreaga Europă
27 february 2018, 14:10 Nature and tourism views 9508

Gerul siberian a cuprins întreaga Europă

Gerul siberian a cuprins întreaga Europă. Din Ucraina pînă în Croaţia a nins, iar temperaturile au scăzut chiar pînă la minus 20 de grade Celsius.

În România, două autostrăzi, 17 drumuri naţionale din şapte judeţe, dar şi zeci de drumuri locale sînt închise din cauza viscolului. În 11 judeţe, dar şi în Bucureşti, şi-au suspendat cursurile mai multe instituţii de învăţămînt.

Şi în sudul Bulgariei, în unele zone, traficul a fost complet închis din cauza zăpezii. Au fost închise şi punctele de trecere a frontierei cu bacul peste Dunăre.

În Harkov, Ucraina, din cauza gerului, s-au spart conductele sistemului de termoficare. 650 de clădiri au rămas fără încălzire. Echipele de intervenţie au început lucrările de reparaţii şi au distribuit instalaţii de încălzire în grădiniţe şi orfelinate.

Frigul extrem şi ninsorile abundente au afectat şi ţările din Balcani. În Bosnia, salvamontiştii au căutat ore în şir doi turişti care s-au rătăcit în munţii din apropierea capitalei Sarajevo. Şi în Croaţia a nins puternic. Serviciul de urgenţă a primit numeroase apeluri de la oameni care au rămas blocaţi în case din cauza omătului.

Nici vestul continentului nu a fost ferit de vreme rea. În Marea Britanie, frigul extrem a dus la anularea a zeci de curse feroviare, iar unele au avut întîrzieri. Traficul rutier şi cel aerian la fel a fost perturbat, iar autorităţile au avertizat că situaţia se va menţine şi în zilele următoare. Meteorologii au anunţat că temperaturile vor fi mai scăzute decât la Polul Nord. În plus, în Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord a fost emisă avertizare de ninsori.

Source: publika.md

Keywords:

ger , vremea , Europa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
3087 locuitori

Bilicenii Vechi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bilicenii Vechi și Coada Iazului. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei şi la 115 km nord de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3087 locuitori. Satul Bilicenii Vechi este atestat documentar în anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.