Go to section: Nature and tourism
29 october 2016, 10:45 Nature and tourism views 6897
Unde va ninge şi ce temperaturi vor indica termometrele (Foto)
29 october 2016, 10:45 Nature and tourism views 6897

Unde va ninge şi ce temperaturi vor indica termometrele (Foto)

Vine iarna în regiunea de nord a ţării.

Meteorologii anunţă că pe 31 octombrie, dar şi pe 1 şi 3 noiembrie vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă în raionele de nord.

În zilele respective, temperatura va oscila ziua între -2 şi +9 grade Celsius.

PUBLIKA.MD aminteşte că, anterior, specialiştii de la Centrul European de Prognoză a Vremii au estimat că sfîrşitul toamnei vine cu ploi şi ninsori. Meteorologii au emis prognoza vremii pentru următoarele trei luni.

Pînă în jurul datei de 28 octombrie, vremea va fi rece pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 8...10 grade și minime ce vor scădea spre 2 grade. După această dată, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat și se vor menține în jurul a 10...12 grade Celsius, iar minimele nu vor avea variații semnificative și se vor situa în jurul valorii de 3 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele zile ale intervalului, însă cantități mai însemnate se vor înregistra în jurul datei de 26 octombrie. Ploi vor mai fi posibile în 29 octombrie și după data de 2 noiembrie.

În noiembrie temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Însă, spun specialiştii, precipitaţiile vor fi mai abundente faţă de cele potrivite perioadei. Pentru luna decembrie se estimează temperaturi maxime sub 10 grade Celsius.

Luna ianuarie este prin definiţie cea mai rece lună a anului la noi în ţară şi nu va face excepţie nici cea din această iarnă.

Source: www.publika.md

Keywords:

iarna , meteo , prognoza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.