Go to section: Nature and tourism
03 july 2016, 16:33 Water resources views 10724
Starea catastrofală a apelor Moldovei, reflectată în fotografii (Foto, Video)
03 july 2016, 16:33 Water resources views 10724

Starea catastrofală a apelor Moldovei, reflectată în fotografii (Foto, Video)

Elevii a patru școli profesionale au redat în fotografii catastrofele prin care trec rîurile, lacurile, fîntînile și izvoarele Moldovei din cauza nepăsării societății. Expoziția cu aceste fotografii, cu genericul „Apocalipsa apelor", a fost vernisată în holul Casei Guvernului.

Tinerii participanți și-au focusat atenția asupra stării degradante a apelor, surprinzînd în imagini 10 corpuri de apă mari și șapte fîntîni. Totodată, pe panourile expoziției sînt prezente fotografii cu mai multe construcții hidrotehnice care se află într-o stare gravă și pot avea un impact extrem de negativ asupra mediului (canale de scurgere artificiale, sisteme de canalizare, bazine de stocare a apelor reziduale etc.).

Organizatorii susțin ca această expoziție este una mobilă, ceea ce însemnă că, pe lîngă Casa Guvernului, va fi vernisată și în alte 3 locuri. Alegerea Casei Guvernului drept gazdă a expoziției a fost explicată de către directorul Institutului de Formare a Capacităților Profesionale, Gabriela Damian-Timoșenco:

„Am vrut să aducem realitatea în clădirea unde stau înalți demnitari, funcționari publici, care, în ultimul timp, par a se ocupa mai mult de propriile servicii decît de țară. Ne-am dorit să creăm un contrast între starea de curățenie, de condiții din Casa Guvernului și ceea ce se întîmplă în natură. Am adus mizeria în casa curată, pentru ca să se vadă că dincolo de pereți se întîmplă ceea ce vedem în poze".

După 10 zile în Guvern, panourile cu fotografii vor fi amplasate la parterul Facultății de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice. În cea de-a treia decadă, expoziția va fi amplasată în incinta Institutului de Științe ale Educației. Într-un final, în primele 10 zile de aprilie, vernisajul va fi amplasat în holul Școlii Profesionale Nr.3 din municipiul Chișinău.

Source: www.noi.md

Keywords:

natura , catastrofe , Moldova , apa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1229 locuitori

Ratuş este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Amplasat pe malul drept al Ichelului, pe șoseaua Bălți-Chișinău, satul este situat la o distanță de 43 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1229 de oameni. Satul Ratuș a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.