Go to section: Nature and tourism
06 april 2015, 14:42 Nature and tourism views 8011
De Ziua Mondială a Mediului facem curățenie pe malurile Bîcului
Photo: forum.md
06 april 2015, 14:42 Nature and tourism views 8011

De Ziua Mondială a Mediului facem curățenie pe malurile Bîcului

La nivel mondial, în fiecare an, pe data de 5 iunie se marchează Ziua Mediului. Cu această ocazie, Centrul Național de Mediu organizează în această zi o campanie de salubrizare a malurilor rîului Bîc, informează NOI.md.

Acțiunea se va desfășura pe segmentul str. Calea Basarabiei spre ieșirea din municipiul Chișinău, care este o zonă extrem de poluată cu deșeuri menajere solide. Campania de salubrizare va începe la ora 14.00.

Ziua Mondială a Mediului este marcată în peste 100 de țări ale lumii și constituie un prilej pentru instituțiile guvernamentale, administrațiile locale, asociațiile de tineret, organizațiile nonguvernamentale, întreprinzători, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenția asupra necesității protejării componentelor de mediu.

Acțiunea se va organiza în contextul proiectului „Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în RM", implementat de CNM cu suportul Ambasadei SUA la Chișinău, al cărui scop este de a promova valorile și standardele europene de mediu în Republica Moldova.

Source: www.noi.md

Keywords:

riuri , Chisinau , curatenie , ecologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
969 locuitori

Movileni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Glodeni și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Movileni a fost înființat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.