Go to section: Nature and tourism
28 april 2015, 17:12 Nature and tourism views 8460
O jumătate de milion de moldoveni au intrat în Schengen fără viză (VIDEO)
28 april 2015, 17:12 Nature and tourism views 8460

O jumătate de milion de moldoveni au intrat în Schengen fără viză (VIDEO)

Aproximativ o jumătate de milion de ori cetățenii moldoveni au intrat în spaţiul Schengen fără viză (460.154). Declarația a fost făcută ieri, de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman cu prilejul marcării unui an de călătorii fără vize în spațiul european.

«Numărul de deținători de pașapoarte biometrice, necesare pentru călătorii fără vize în spațiul Schengen, este într-o creștere continuă, inclusiv pentru cetăţenii din stînga Nistrului. Din cifra totală de 1.169.017 de deţinători de paşapoarte biometrice dintre care 76.759 rezidenţi ai regiunii transnistrene, de la 28 aprilie anul trecut până în prezent au fost eliberate 432.519 paşapoarte biometrice dintre care 27.357 pentru rezidenţii regiunii transnistrene.

În același timp, riscul migrațional din partea Republicii Moldova pentru Uniunea Europeană a rămas la același nivel scăzut, nefiind înregistrate decît relativ puține cazuri de neadmitere, de depășire a perioadei de 90 de zile de ședere, precum și de solicitare a azilului. Conform datelor FRONTEX, în perioada de referinţă au fost înregistrate 1.355 de cazuri de neadmitere pe teritoriul UE şi 2 379 de cazuri de depăşire a termenului de şedere. Comparînd datele actuale cu cele de până la liberalizarea regimului de vize, constatăm lipsa oricărei creşteri a riscurilor de îngrijorare», a declarat Gherman.

Source: viza.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1766 locuitori

Ghiliceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucioaia, Ghiliceni și Cucioaia Nouă. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1766 de oameni. Satul Ghiliceni a fost menționat documentar în anul 1495 cu denumirea Hrișani.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.