Go to section: Nature and tourism
28 march 2014, 11:12 Nature and tourism views 11306
Situl arheologic Orheiul Vechi propus pentru intrarea pe Lista patrimoniului mondial UNESCO
28 march 2014, 11:12 Nature and tourism views 11306

Situl arheologic Orheiul Vechi propus pentru intrarea pe Lista patrimoniului mondial UNESCO

Potrivit Serviciul Informare și Comunicare al Ministerului Culturii, profesorul Douglas Comer, copreşedintele Comitetului științific internaţional pentru managementul patrimoniului arheologic (ICAHM) din cadrul Consiliului Internaţional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS) – structură consultativă a UNESCO, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova la invitația Ministerului Culturii, între 18 și 27 martie.

Scopul principal al vizitei a fost restructurarea și definitivarea dosarului „Orheiul Vechi" pentru includerea acestui sit în Lista patrimoniului mondial a UNESCO. La finalul vizitei sale în Moldova, copreședintele ICAHM a avut o întrevedere cu ministrul Culturii, Monica Babuc. Agenda discuției a fost orientată asupra rezultatelor și concluziilor privind prezentarea finală a dosarului „Orheiul Vechi" la UNESCO.

Source: europalibera.org

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1502 locuitori

Sămăşcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Sămăşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 12 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1502 oameni. Satul Sămășcani a fost atestat documentar în anul 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.