Go to section: Holidays and customs
03 july 2016, 16:48 Holidays and customs views 10211
Ce cadouri își doresc moldovencele de 8 martie (Video)
03 july 2016, 16:48 Holidays and customs views 10211

Ce cadouri își doresc moldovencele de 8 martie (Video)

Acum cîteva săptămîni a trecut febra cadourilor de 14 februarie și iată bate la ușa Ziua Internațională a Femeilor - 8 martie. Bărbații, dar nu numai ei, sînt puși în situația în care să aleagă un cadou potrivit femeilor dragi. Printre cele mai căutate cadouri se numără florile, și anume lalelele și trandafirii, apoi dulciurile, bijuteriile și produsele electrocasnice.

Femeile de la noi din țară se găsesc a fi foarte modeste, astfel o zi în care să nu stea la bucătărie ar fi cadoul perfect pentru 8 martie, spun acestea în urma unui sondaj efectuat de NOI.md. Pe lîngă acest capriciu, multe dintre moldovence își doresc să fie surprinse cu un buchet de flori, de cele mai multe ori cele specifice anotimpului: lalele, ghiocei, narcise, însă nu se vor supăra dacă vor primi și un buchet de trandafiri.

Cele mai îndrăznețe pretind la o geantă, o pereche de pantofi sau chiar o bijuterie din aur: inele, cercei. Pe lîngă cadourile primite, femeile așteaptă o invitație în oraș la o primblare, la o cafenea, restaurant sau un picnic în familie.

Chiar dacă sînt cele sărbătorite în ziua de 8 martie, femeile nu uită de mamele lor, surori și prietene, pregătindu-le și acestora cîte o mică surpriză.

Source: www.noi.md

Keywords:

sarbatoare , 8 Martie , femei , cadouri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
61 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Hănăsenii Noi, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 61 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.