Go to section: Holidays and customs
19 february 2016, 14:17 Holidays and customs views 8202
Ziua Mondială a Justiţiei Sociale va fi marcată în premieră la Chişinău
19 february 2016, 14:17 Holidays and customs views 8202

Ziua Mondială a Justiţiei Sociale va fi marcată în premieră la Chişinău

Vineri, 19 februarie, la Chişinău va fi consemnată, pentru prima dată, Ziua Mondială a Justiţiei Sociale. Iniţiativa aparţine Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) şi Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în Republica Moldova.

Potrivit coordonatorului național al organizației, Ala Lipciu, marcarea acestui eveniment vine să sprijine eforturile comunității internaționale și naționale în eradicarea sărăciei, promovarea ocupării depline și a muncii decente, egalitate de gen și accesul la bunăstarea socială și justiție pentru toți. „Întrunirea va avea loc sub egida ONU. Pe lângă faptul că ne dorim să revenim la discuții ce se referă la necesitate unui echilibru la nivel național și internațional de dezvoltare economică, combinat cu justiție socială, vom încerca să inițiem discuții și dezbateri publice cu referire la felul în care în Republica Moldova sunt protejate grupurile cele mai vulnerabile", a explicat coordonatorul organizației.

„Justiția socială și transferul spre justiție socială este foarte mult legat de calitatea locului de muncă, de venitul potrivit, de confortul pe care persoana îl simte la locul de muncă, de posibilitatea de a fi promovat în carieră, de a beneficia de asistență socială în cazuri de risc", a mai spus coordonatorul național al OIM, Ala Lipciu.

În cadrul evenimentului se vor aborda subiecte precum: economia informală și munca nedeclarată; felul în care se regăsesc pe piața forței de muncă refugiații, tinerii care se confruntă cu anumite dificultăți în momentul în care sunt în tranziție de la școală la primul loc de muncă.

Source: trm.md

Keywords:

sarbatoare , Chisinau , justiție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1242 locuitori

Troiţcoe este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Troiţcoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cimișlia și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1242 de oameni. Satul Troițcoe a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.