Go to section: Holidays and customs
18 september 2014, 10:55 Holidays and customs views 12728
Ce-i așteaptă pe moldoveni de Ziua naţională a vinului
18 september 2014, 10:55 Holidays and customs views 12728

Ce-i așteaptă pe moldoveni de Ziua naţională a vinului

Şi în acest an sărbătoarea va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde organizatorii aşteaptă peste 30 de mii de vizitatori.

În acest an, la "Ziua Naţională a Vinului" vor participa peste 40 de companii vinicole.

Pe lângă mult vin şi muzică populară, în Piaţă se va prepara şi mâncare aleasă, iar pe post de bucătari, la fel ca în anul precedent, vor fi oficialii moldoveni.

Organizatorii vin şi cu noi elemente pentru ediţia din acest an. Astfel, în centrul Chişinăului vor fi amenjate patru zone, fiecare cu un specific aparte. Nu va lipsi zona meşteşugarilor şi cea a gustului, iar în spaţiul dedicat creatorilor, timp de două zile, artiştii vor decora sticle de vin cu înălţimea de doi metri.

"Ziua Naţională a Vinului" va avea loc în primul weekend al lunii octombrie, punctul de pornire al sărbătorii, însă, va fi finala concursului Miss Regina Vinului, pregătirile pentru care sunt în toi.

Finala competiţiei va avea loc la Palatul Republicii, unde zece tinere vor lupta pentru premiul mare, de 5000 de euro, şi un contract exclusiv de reprezentare a ramurii vitivinicole din Republica Moldova.

În 2013, de Ziua Naţională a Vinului, moldovenii au cumpărat circa 60 de mii de sticle de vin, adică 40 de tone. Chiar şi aşa, unele companii vinicole nu şi-au recuperat banii investiţi, aşa că în acest an agenţii economici vor fi scutiţi de taxe de participare.

Source: www.prime.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
371 locuitori

Brînzeni este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Glodeni şi la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Satul Brînzeni a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.