Go to section: Cinema
05 december 2011, 15:11 Cinema views 4438
05 december 2011, 15:11 Cinema views 4438

„Filmul adevărat şi de autor”

În clubul internaţional „Format A-3” au avut loc întîlniri cu regizorii-documentalişti ruşi Igor Şahdan, Serghei Zaiţev cu genericul „Filmul adevărat şi de autor”.

Filmul lui Igor Şahdan „Test pentru adulţi” este bine cunoscut publicului larg. De această dată s-a vorbit despre filmul său „Fondatorul” despre patronul Serghei Gutţaite, care a fondat la Pavlovsc şcoala-pansionat pentru băieţi după modelul celeia de la Ţarskoie Selo, unde a studiat marele poet rus Alexandr Puşkin.

Un alt documentalist - Serghei Zaiţev - absolvent al VGIK-ului, muzician a creat propriul său studio – „Russkii puti”. La această întîlnire a adus pelicula sa „Aliaţii fideli!" („Soiuzniki veroi i pravdoi!”), care anul trecut a obţinut Premiul Mare la Festivalul filmului militar din Briansk. Pentru filmul său S. Zaiţev a filmat peste 80 de ore de interviuri cu numeroşi veterani  ai celui de-al Doilea Război Mondial din mai multe ţări ale lumii.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1464
Populația:
4293 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elenovca, Briceva și Tîrnova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 204 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4293 de oameni. Satul Tîrnova a fost menționat documentar în anul 1464.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.