REŢETA ZILEI: Ciorbă cu carne de oi
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata, având grijă să nu clocotească. Se adaugă sarea, feliile de cartofi. Când se înmoaie cartofii, se adaugă ceapa, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina tăiate mășcat, varza, castravetele murat, curăţat de coajă şi seminţe şi prăjit uşor. Peste 15-20 minute se pune ardeiul gras, tăiat fidea, roşiile mărunţite, piperul, foile de dafin, ardeiul iute, leuşteanul verde. Se ia de pe foc, se adaugă ou bătut cu smântână.
Ciorba se serveşte în castroane de ceramică, presărată cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 8 pahare apă,
- 500 g carne grasă de oi,
- 4 cartofi,
- 4 cepe,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- ½ rădăcină ţelină,
- ¼ căpăţână varză,
- 1 castravete murat,
- 1 ardei gras,
- 2 roşii,
- 1 ou,
- 3 linguri smântână,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- ½ ardei iute,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
- Молдаванин скончался в США после того, как получил от полицейских удар электрошокером
- Хорошая новость для молдован в Испании
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1667
- Populația:
- 2295 locuitori
Marinici este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heleşteni și Marinici. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Marinici a fost menționat documentar în anul 1667.
Comments
(0)