Go to section: Cuisine
16 july 2015, 11:52 Contests, festivals, projects views 8635
Ziua națională a vinului moldovenesc la Milano
Photo: agora.md
16 july 2015, 11:52 Contests, festivals, projects views 8635

Ziua națională a vinului moldovenesc la Milano

În perioada 18 -19 iulie, în incinta Pavilionului Moldovei de la Expo Milano 2015 va avea loc Ziua Națională a Vinului.

Evenimentul are drept scop prezentarea și promovarea Zilei Naționale a Vinului din Moldova, ce se desfășoară tradițional în țara noastră la începutul lunii octombrie (anul acesta evenimentul va avea loc în perioada 3-4 octombrie).

„Be our guest! Presentation of the National Wine Day of Moldova " – „Fiți oaspetele nostru! Prezentarea Zilei Naționale a Vinului din Moldova" este genericul evenimentului organizat de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

În cadrul evenimentului, participanții vor putea degusta vinuri autohtone, admira o expoziție de picturi în vin a artistului Vasile Botnaru, astfel descoperind tradițiile și elementele cheie ale culturii vitivinicole din Republica Moldova.

Reamintim că Expoziția Mondială 2015, are loc în perioada 1 mai – 31 noiembrie, în Italia, la Milano, iar genericul expoziției este „Hrănirea Planetei. Energie pentru viaţă".

Moldova este la ce-a de-a 3-a participare la Expoziția Mondială – prima dată a luat parte în 2000 la Hanovra, Germania și a doua oară în 2010 la Shanghai, China, în cadrul unor pavilioane dedicate mai multor state, iar în acest an Moldova participă pentru prima oară cu un pavilion propriu.

Reamintim că informații exhaustive despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la cumpartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.

Source: provincial.md

Keywords:

Moldova , expoziție , vin , tradiții

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
787 locuitori

Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.