Go to section: Culture
25 september 2023, 16:00 Culture views 1261
Calea lungă către renașterea filarmonicii
25 september 2023, 16:00 Culture views 1261

Calea lungă către renașterea filarmonicii

La 24 septembrie s-au împlinit exact trei ani din ziua în care a ars clădirea Filarmonicii Naționale ” Serghei Lunchevici”. În anul curent, colectivul preconiza să marcheze pe larg jubileul de 80 de ani de la înființarea acestei instituții. Însă viața a dispus altfel – cea de-a doua casă a artiștilor a ars.

«Va avea oare colectivul Filarmonicii Naționale propria clădire și cum o văd autoritățile?», «Ce s-a făcut în acești trei ani pentru a apropia ziua în care noua clădire a artiștilor va fi dată în exploatare?», «Există careva progrese în proiectarea obiectului și în căutarea mijloacelor financiare pentru întregul volum de lucrări?». În cele ce urmează, jurnalista Noi.md a încercat să găsească răspuns la aceste întrebări și nu numai, povestind întreaga istorie a patrimoniului cultural, protejat de stat.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
338 locuitori

Ceapaevca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Drochia și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 338 de oameni. Satul Ceapaevca a fost menționat documentar în anul 1919.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.