Go to section: Culture
26 january 2018, 10:35 Culture views 14644
Victimele Holocaustului au fost comemorate în cadrul unui spectacol muzical
26 january 2018, 10:35 Culture views 14644

Victimele Holocaustului au fost comemorate în cadrul unui spectacol muzical

Victimele Holocaustului au fost comemorate ieri în cadrul unui proiect muzical moldo-israelian al compozitorului Baruch Berliner (Israel). La ceremonia, organizată de Centrul cultural evreiesc KEDEM și găzduită de Filarmonica Națională "S. Lunchevici" a participat vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

"Anual, la 27 ianuarie comemorăm victimele Holocaustului, cele șase milioane de evrei uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Este o catastrofă mondială, o tragedie enormă din care trebuie să învățăm, pentru a nu se mai repeta niciodată", a declarat Vladimir Vitiuc în deschiderea programului artistic.

Vicepreședintele Parlamentului a spus că amintirea acestor file tragice ale istoriei trebuie păstrate veșnic, inclusiv prin acțiuni de combatere a discriminării, de promovare a respectului și valorilor umane. "Prin implicare și atitudine vom păstra vie amintirea acestui masacru al secolului XX", a menționat vicespeakerul.

În spectacolul cu genericul "Holocaust. Comemorare. Conștientizare. Depășire" au evoluat Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale "S. Lunchevici", actorii teatrului "De pe strada Trandafirilor", o trupă de rock și balet. În hol a fost vernisată o expoziție de picturi ale artiștilor plastici din țară.

Parlamentul Republicii Moldova a condamnat Holocaustul, adoptînd, în iulie 2016, o declarație politică de acceptare a Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului.

Source: moldpres.md

Keywords:

Holocaust , victime , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Suhaia Rîbnița este un sat din cadrul comunei Cobasna din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. În prezent este o localitate depopulată. Satul Suhaia Rîbnița a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.