Go to section: Culture
02 august 2016, 10:21 Culture views 6589
Expoziţia „Reportaj de la Cernobîl” (Foto)
02 august 2016, 10:21 Culture views 6589

Expoziţia „Reportaj de la Cernobîl” (Foto)

La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi" a fost inaugurată expoziţia „Reportaj de la Cernobâl", consacrată comemorării avariei de la C.A.E. Cernobâl, produsă cu 30 de ani în urmă. La expoziţie au fost vernisate lucrările pictorului şi participantului la lichidarea consecinţelor catastrofei, Serghei Sulin şi ai altor pictori din Republica Moldova.

La ceremonia de deschidere au fost prezenţi viceministrul Apărării Alexandru Cimbriciuc, reprezentanţii ambasadelor Ucrainei, Rusiei, Belarusului şi Ungariei, studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun" şi oamenii de creaţie din ţara noastră.

Vicepreşedintele asociaţiei obşteşti „Societatea Cernobâl din Moldova", colonelul în rezervă Andrei Vicolaş a menţionat eroismul participanţilor la lichidarea consecinţelor catastrofei nucleare şi le-a mulţumit tuturor persoanelor, care şi-au sacrificat sănătatea şi viaţa pentru salvarea omenirii. „Prin eroismul lor ei au salvat vieţile nu doar a concetăţenilor, dar şi populaţia întregii Europe. Sacrificiul lor nu trebuie să fie uitat, ci să fie cunoscut şi ţinut minte de către toţi, în special, de către tânăra generaţie", a specificat Andrei Vocolaş.

Lucrările vor fi expuse la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi" până la 21 februarie 2016.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
138 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 138 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.