Go to section: Culture
08 september 2015, 11:20 Culture views 7602
Premieră în Moldova: Festivalul „Dor de casă” (FOTO)
08 september 2015, 11:20 Culture views 7602

Premieră în Moldova: Festivalul „Dor de casă” (FOTO)

Pentru prima dată în Moldova, pe 9 august va avea loc Festivalul „Dor de casă", informează NOI.md.

Evenimentul se va desfășura la Moldexpo începînd cu ora 9.00. Festivalul va cuprinde prezentări de branduri autohtone, expoziții cu vînzare, teatru de păpuși, programe de distracție pentru copii, muzică și multe alte activități.

La festival vor participa artiști renumiți, precum Veronica Mihai, Eryka, Igor Cuciuc, Viorel Mahu, care vor susține un concert în aer liber începînd cu ora 18.00. De asemenea, vor fi prezenți dansatori și meșteri populari.

Vizitatorii își vor putea alina dorul de frumos prin cîntec, dans, bucate tradiționale și obiecte populare de valoare ale neamului nostru: covor moldovenesc, urcior de lut și simbolul național – ia.

Source: www.noi.md

Keywords:

Festival , Chisinau , Moldexpo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
728 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Bălăneşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Nisporeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.