Go to section: History
10 november 2016, 15:55 History views 7893
Filmul
10 november 2016, 15:55 History views 7893

Filmul "1918" premiul I la Forumul Internațional TV & Cinema (Video)

Filmul "1918" a fost distins cu premiul internațional TV & Cinema "Vmeste" ("Impreuna"). Ceremonia de premiere a avut loc la Moscova.

Forumul Internațional TV & Cinema"Vmeste" (Împreună) se desfășoară, de obicei, la Ialta. În acest an premierea a avut loc la Moscova. La eveniment s-au adunat o mulțime de personalități cunoscute: actori, regizori, jurnaliști. La concurs au participat emisiuni documentare și programe de televiziune, precum și filme artistice. Moldova a prezentat filmul " 1918". Lansarea acestuia a avut loc pe data de 28 iunie a acestui an. Atît filmul, cît și componența echipei de autori (Valeriu Ostalep și Elena Pahomova), dar, în special, conținutul filmului au provocat discuții aprinse.

„Filmul a fost creat pentru Internet, și nu pentru festivaluri sau televiziune. De aceea, le sîntem recunoscători tuturor acelor canalele TV, care l-au demonstrat. Dar și mai plăcut e să primești premiu la festival internațional", a recunoscut autoarea filmului "Basarabia. 1918", Elena Pahomova.

Filmul poate fi vizualizat la compartimentul BIBLIOTECA a proiectului moldovenii.md.

„Mi-aș dori mult ca oamenii să afle că în Moldova există diferite puncte de vedere și că sînt oameni care pot vorbi despre acest lucru și vorbesc", a spus Pahomova.

La nominalizarea "Programe educaționale", filmul a învins două lucrări moscovite și una din Ungaria. Cele mai multe dintre premiile din alte categorii de nominalizare le-a adunat Compania de Stat de Televiziune și Radiodifuziune din Rusia (VGTRK).

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
3371 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3371 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1820.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.