20 july 2016, 16:45 We are the Moldavians views 7059
Chirtoca: Eu văd posibilități ca țara noastră să se dezvolte foarte rapid (Video)
20 july 2016, 16:45 We are the Moldavians views 7059

Chirtoca: Eu văd posibilități ca țara noastră să se dezvolte foarte rapid (Video)

«Cea mai mare problemă a Republicii Moldova este că pleacă societatea din țară și, în primul rînd, tineretul. Totuși eu văd posibilități ca Republica Moldova, în puțini ani, să se dezvolte foarte rapid. Avem un potențial omenesc și de businessmeni foarte bun, care iubesc țara aceasta», afirmă șeful fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vasili Chirtoca.

Consilierul a vorbit într-un interviu acordat portalului „Unimedia", despre cele mai stringente probleme ale capitalei, costul incompetenței lui Dorin Chirtoacă, dar și despre importanța dezvoltării Republicii Moldova în calitate de stat suveran și independent.

Referindu-se la statul vecin România și așa-zisele tendințe de «Unire», Vasili Chirtoca a menționat că: «Da, noi sîntem frați, eu îi stimez pe frații noștri români. Avem vecini care și-au format națiunea în baza culturii și limbii moldovenești. Elita principală a României este consolidată pe ideile principale. Nouă însă ne lipsește o idee națională și o putere consolidată, ceea ce este foarte important. Noi trebuie să fim o țară suverană și independentă, în baza aceasta să ne dezvoltăm », a explicat Vasili Chirtoca.

Comments

 (1)
  • #1 Nata Reply Quote selected
    Киртока, твоё место за решеткой, а обварованный бизнес стоит национализировать, т.к. стал миллионером благодаря нашим акциям
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
888 locuitori

Grinăuţi-Moldova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi-Moldova, Grinăuţi-Raia și Rediul Mare. Satul Grinăuți-Moldova se află la o distanță de 18 km de orașul Ocnița și la 205 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 888 de oameni. Satul Grinăuți-Moldova a fost menționat documentar în anul 1715.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.