Ciucur-Mingir este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ciucur-Mingir este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1944 de oameni. Satul Ciucur-Mingir a fost menționat documentar în anul 1786.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1621 andrei 08 August 2011 | 21:42 #709vei fi surprins, prietenii tai sunt o minoritate (banuiesc ca sunt studenti prin romania...nu-i nica, am fost si eu in locul lor..si eu unionist...pana cand v-am cunoscut cu-adevarat)
-
#1622 mar 08 August 2011 | 21:07 Read more -
#1623 calator 08 August 2011 | 20:37 #708
... vei fi surprins, toti colegii mei moldoveni rad de ce spui tu acolo, mi-ai spus ca nu se prafuiesc cu asa site . Pare-se ca traiul la periferia societatii romanesti tradat de limbajul suburban si ideile agresive, ti-a daunat si nu te mai recunosc nici compatriotii :)
Dar tu viseaza in continuare .... -
#1624 andrei 08 August 2011 | 19:40 #702robert...si totusi ca mine gandeste 90% din populatia rm.
Marea familie romaneasca cuprinde romanii si etnicii rromi poate...dar nu moldovenii din republica moldova...
-
#1625 Gebeleizis 08 August 2011 | 14:10 #681 Cunosc foarte bine acest curent ideologic (protocronism) ca si multe alte curente din spiritualitatea interbelica si nu numai. Nu il impartasesc precum nu impartasesc nici ideologia promovata de Ceausescu.
-
#1626 Gebeleizis 08 August 2011 | 14:06 Read more -
#1627 Gebeleizis 08 August 2011 | 13:49 #678 Nu a disparut populatia din regiune fapt confirmat in special de datele arheologice. Mai degraba au disparut autorii, sau traditia aparuta in antichitate de a numi populatia locala daci si geti. Au aparut alte interese si dominante in lucrarile autorilor mileniului I.
-
#1628 Gebeleizis 08 August 2011 | 13:45 #676 Faptul ca dacii nu sunt mentionati nicidecum nu presupune ca a disparut poporul autohton din aceasta regiune care era numit de autorii antici geti, daci, carpi etc. Pentru mine nu este atit de principial cu imi numeau stramosii mei strainii. Pentru mine este important ca datele arheologice si de alta natura demostreaza continuitatea populatiei autohtone din regiune si in mileniul I d.Hr. Cred ca nu este corect ca existenta unui popor sa fie confirmata de afirmatiile unor straini care se schimbau in continuu
-
#1629 Gebeleizis 08 August 2011 | 13:40 #675 Cel putin sa fim corecti si sa utilizam notiunile valabile in epoca. Pentru mine este foarte important faptul ca timp de multe secole tara mea se numea Moldova, domnii se considerau domni ai Tarii Moldova, boierii - boier moldoveni, limba - limba moldoveneasca. Altfel spus numele tarii, poporului, limbii au radacini istorice si nu sunt inventii staliniste, kgb-iste sau de alta sorginte.
-
#1630 robert 08 August 2011 | 13:37 andrei tu nu iti dai seama ca toate comentariile tale sunt puierile si pline de ura rasista? oare cand iti vbei da seama ca ,,,,,,cursul unui neam nu poate fi schimbat nici de ura celor ca voi nici de rusi cei veniti cu tancurile eliberatoare, salvarea natiuni moldovenesti va veni numai prin unirea cu frati nostri moldoveni de peste prut si cu frati ardeleni si munteni in MAREA FAMILIE ROMANEASCA -
#1631 andrei 08 August 2011 | 9:34 #696mar, iti scriu repede ca sunt la munca
ramanem moldoveni chiar daca ne-au colonizat sovieticii...la fel cum balticii raman baltici, georgienii georgieni samd. E greu sa argumentezi cu genealogiile astea...la noi ori fi rusi si ucrainieni, la voi sunt unguri, turci, nemti...deja lumea e mult prea amestecata ca sa mai reprezinte genealogia un argument serios.
Nu apreciez modul ironic in care imi vorbesti.
"Avem extrem de putin in comun, iar tu incerci sa furi de la mine!" - am constatat si eu asta pe studiului in romania....in schimb cei ce fura (hmm ca de-obicei) sunteti voi romanii asa ca ce-ar fi sa luatzi ghiarele de pe republica moldova? -
#1632 burlakul 08 August 2011 | 7:10 Si inca o intrebare,mai personala,vrei raspunzi...Mario Frea e numele tau adevarat? -
#1633 burlakul 08 August 2011 | 7:03 Sa-ti spun un lucru,mar,mai usor va avea loc unirea cind vor disparea,sau se vor educa,fanaticii fricosi ca tine. -
#1634 burlakul 08 August 2011 | 6:55 Si inca o intrebare,daca nu vrei poti sa nu raspunzi,incepi sa devii previzibil.Bine te legi de colonizarea "Basarabiei",aici se poate de vb mult si bine...Dar p/u tine tot vor fi tabu aceste lucruri,ratiunea n-o sa-ti permita sa recunosti altceva decit ceea ce ai citit tu cindva demult intro carte, la care in acele timpuri nu prea multi au avut acces...(ufff ca grei mai sunt la minte oamenii).Si iata ce ma intereseaza,ca sa te inteleg mai bine,de ce Stefan nu ia dat moldova nimanui?N-a promovat ideea unirii?(aici n-ai dupa ce te ascunde,aici rusii nu-ti furau cartile,chiar "tradatorul" de Stefan permitea scrierea cartilor bisericesti in slavona,ei de pe atunci tradau romanii..."bine ca acuma avem acces la informatie si ne stim tradatorii in fata" -
#1635 burlakul 08 August 2011 | 6:40 mar: Burlakule, nu ma intereseaza absolut deloc ce a facut un oarecare Nastase si un oarecare Iliescu.Bine,multumesc p/u explicatie.Am inteles ca inafara de fanatismul romanesc in capul tau nu mai este loc p/u nimic.Pacat,sunt lucruri mult mai valoroase si mai frumoase decit fanatismul si nationalismul...Dar p/u tine cred ca e prea mult sa vrei sa le intelegi...Distrugeti oameni buni tot ce-i imprejurul vostru,poate veti respira mai usurati cind nu va mai fi cu ce sa luptati,cind nu veti mai avea ce sa atacati,dar asta va fi cind nu va mai fi nimic si nimeni...
-
#1636 mar 08 August 2011 | 3:22 Read more -
#1637 mar 08 August 2011 | 1:58 Read more -
#1638 andrei 08 August 2011 | 1:50 Read more -
#1639 mar 08 August 2011 | 1:19 Read more -
#1640 andrei 08 August 2011 | 0:12 @mar, ar trebui sa va inteseze, au condus destinele tzarii dvs multi ani.
Aici nu e vorba de nation building....poate doar nation defending. Noi nu suntem sudanul de sud, nu trebuie sa ne construim o identitate. Aceasta exista deja de sute de ani si e sustinuta de letopisetele alea unde temenul moldovean/moldovenesc e cel dominant. Am inceput ca stat independent si acum suntem din nou independenti si asa vrem sa si ramanem.
Nu exista un spirit antiromansc pe acest site atata timp cat nu exista antimoldovnismul vostru. Eu personal sunt pentru o relatie de buna vecinatate cu romania, dar asta e din pacate greu realizabil pt ca romania duce un razboi ideologic impotriva noastra.