19 octombrie 2010, 11:23 views 38809

Pui umplut cu sarmale

Ingrediente:

  • Un pui întreg - 1,5-2 kg,
  • 1 pahar orez,
  • 1  morcov,
  • 2-3 cepe,
  • 1 lingura pastă de roşii,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • ½ pahar ulei vegetal,
  • 20 -25 frunze tinere de viţă-de-vie proaspete sau murate.

Mod de preparare:

Puiul întreg pregătit se taie pe stern, se îndepărtează coastele şi coloana vertebrală, păstrîndu-se aripile şi picioarele. Sărăm şi piperăm puiul pe ambele părţi, lăsăm pe 2-3 ore la rece. Sarmalele se pregătesc fără carne şi se lasă să se răcească semigata. Se distribuie sarmalele uniform pe carnea de pui marinată, plasată cu pielea în jos, marginile se unesc, şi se fixează cusătura cu aţă sau scobitori. Se dă forma puiului, se unge cu ulei şi se coace la cuptor cu cusătura în jos timp de 30-40 de minute la 180°C pînă este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
332 locuitori

Bocancea-Schit este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.80 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.06 km. Localitatea este situată la distanța de 36 km de oraşul Sîngerei şi la 103 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 332 de oameni. Satul Bocancea-Schit e atestat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.