18 octombrie 2010, 16:51 views 39852

Cavurma de pui (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui,
  • 3 linguri unt topit,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 2-3 cepe,
  • 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6 roşii,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • 1 pahar bulion,
  • 4 linguri vin,
  • ½ pahar făină de porumb,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi făină şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Apoi se mută în ceaun, se acoperă cu bulion fierbinte şi se înăbuşă la foc slab 20-30 minute. Cu puţin timp înainte de a  se lua de pe foc, se adaugă pasta de roşii prăjită, sarea, piperul, vinul şi o parte de verdeaţă. Usturoiul pisat, foile de dafin şi piper boabe se adaugă la sfîrşit.

Cavurmaua se presară cu verdeaţă. Se serveşte cu mămăligă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
1418 locuitori

Vasileuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vasileuţi, Mihăilenii Noi, Ştiubeieni, Moşeni, Ciubara. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1418 locuitori. Satul Vasileuți a fost îtemeiat în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.