15 martie 2011, 10:55 views 30839

Şolduri de găină umplute cu ciuperci

Ingrediente:

•    4 şolduri de găină de dimensiuni medii,
•    14-16 shampignons,
•    2-3 cepe,
•    2 roşii tari,
•    ½ pahar de brînză nesărată dată prin răzătoare (caşcaval),
•    2-3linguri de ulei vegetal,
•    2ouă,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Scoateți pielea de pe şolduri ca ciorapul, tăiaţi osul pînă la încheietură, scoateţi carnea de pe os, tăiaţi-o pai. Ciupercile şi ceapa curăţate şi spălate se taie pai şi se rumenesc în ulei vegetal.  În carne, ciuperci, ceapă adăugăm brînza şi roşiile oprite şi decojite în prealabil, tăiate bucăţi mărunte, sare, piper, ouă crude. Amestecăm bine totul.

Umplem cu masa obţinută şoldul de găină. Marginile pielii le fixăm cu scobitori, dîndu-i forma de şold. Pe tava unsă cu ulei vegetal se pun semifabricatele, care se ung şi ele cu ulei. A se coace la temperatura de 180 de grade timp de 30-35 minute. Scoatem scobitorile. A se servi cu legume de sezon şi cu verdeaţă.

 


Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1521
Populația:
1331 locuitori

Pereni este un sat din cadrul comunei Paşcani, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1331 de oameni. Satul Pereni a fost menționat documentar în anul 1521.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.