20 octombrie 2010, 12:12 views 57169

Ghevrec (uscăţele, mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

  • 5 ouă,
  • 2/3 pahar zahăr,
  • 2½ pahare făină,
  • 80 g rachiu sau spirt,
  • 1 lingură zahăr vanilat,
  • ½ pahar zahăr tos,
  • 5 pahare ulei.

Mod de preparare:

Ouăle se amestecă bine cu zahăr, zahărul vanilat şi spirt, treptat adăugîndu-se făina. Se frămîntă aluat nu prea dens, se lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde cît mai subţire şi se taie fîşii cu lungimea de 8-10 cm şi lăţimea de 4-5 cm. La mijlocul fiecărei fîşii se face cîte o tăietură de-a lungul şi în această tăietură se bagă un capăt al fîşiei. Ghevrecul se prăjeşte într-o cantitate mare de ulei călit, se usucă şi se presară cu zahăr tos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1784 locuitori

Unțești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Unțești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Unțești a fost menționat documentar în anul 1883.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.