Miel umplut la cuptor
Ingrediente:
- 1 miel (3-3,5 kg),
- măruntaie de miel,
- 3-4 pahare tăieței de casă,
- 4 cepe,
- 4 linguri ulei,
- 1 ou,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru marinată:
- 5-6 căţiei de usturoi,
- 1-2 rădăcini hrean,
- 5 cepe,
- 1 pahar vin de masă,
- 10-12 boabe piper negru,
- ½ pahar ulei,
- 3-5 foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Mielul întreg se unge cu marinată, se pune într-un vas neoxidant, se lasă sub peliculă la rece pentru 2-3 ore. Apoi se scoate din marinată, se curăţă de ingredientele tari ale marinatei, se umple, se pune pe o tavă unsă cu ulei, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 180 grade pe 1,5-2 ore, adăugîndu-se periodic apă sau bulion.
Prepararea marinatei: Hreanul şi ceapa se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează, se adaugă sarea, piperul negru măcinat, uleiul, vinul, se amestecă bine, se adaugă foi de dafin şi piper negru boabe.
Preparare umpluturii: Se fierb tăiţeii de casă. Ceapa şi măruntaiele fierte se taie fidea, se prăjesc în ulei, se sărează, se piperează, se adaugă tăieţeii şi oul crud.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1508
- Populația:
- 1076 locuitori
Coşcodeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobletici, Coșcodeni și Flămînzeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Coșcodeni a fost menționat pentru prima data în anul 1508 cu numele Flămînzeni.