19 octombrie 2010, 10:10 views 18068

Raţă înăbuşită cu prune uscate

Ingrediente:

•    1 raţă,
•    2 cepe,
•    1 morcov,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 roşii,
•    3 pahare prune uscate,
•    5 mere,
•    3 linguri ulei,
•    3 linguri smîntînă,
•    1 lingură de pastă de roşii,
•    2-3 linguri apă,
•    sare,
•    foi de salată verde.
 
Mod de preparare:

Raţa se taie bucăţi, se presară cu sare şi se rumeneşte în ulei. Apoi carnea se pune într-un ceaun, se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate cuburi, smîntînă, pasta de roşii, puţină apă, sare, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă. Prunele se opăresc, sîmburii se înlătură, merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Cînd carnea devine moale, se adaugă prunele şi merele, şi se mai înăbuşă puţin.
Carnea se serveşte cu sosul în care a fiert înăbuşit, cu prune şi felii de roşii. Se garniseşte cu foi de salată verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
187 locuitori

Ciuluc este un sat din cadrul comunei Egorovca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ciuluc a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.