19 octombrie 2010, 10:35
20789
Vinete cu umplutură de carne de pui
Ingrediente:
- 200 g file de pui,
- 2 vinete de mărime medie,
- 3 linguri maioneză,
- 2 căţei de usturoi,
- 2 linguri caşcaval ras,
- 1 linguriţă făină,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Se fierbe fileul de pui. Vinetele se curăţă de peduncul şi se taie în două de-a lungul. Cu o lingură se scoate o parte din pulpă. Pulpa tocată se prăjeşte în ulei, se adaugă carnea de pui, se încălzește, se adaugă 1 lingură cașcaval ras, usturoiul, 1,5 lingură maioneză, se amestecă, se umplu vinetele cu masa obţinută şi se dă la cuptor pentru 15 minute la 150 de grade. Restul caşcavalului, maionezei, făina se amestecă, se ung vinetele, şi se mai ţin la cuptor 3-5 minute la 170 grade pînă se obţine o crustă rumenă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.