Scrob cu dovlecei şi brînză
Ingrediente:
• 8 ouă,
• 2/3 pahar frişca (lapte),
• 2 linguri unt,
• 2 linguri brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 2 roşii,
• 2 dovlecei,
• 4 linguri smîntînă,
• 2 linguri de făină de grîu,
• 2 căţei de usturoi,
• sare,
• foi de salată verde,
• 1 linguriţă verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.
Mod de preparare:
Dovleceii tineri se spală, se îndepărtează codiţa, se taie felii de 0,5 cm. Se trec prin faină amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smîntîna, se presară brînza şi mărarul, apoi se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute. Într-o cratiţă nu prea mare se toarnă ouăle şi frişca, se pune untul, sarea şi se fierbe pînă se obţine o masă semilichidă. Se pune în farfurii calde, de jur împrejur se pun rondele de dovlecei prăjiţi cu smîntînă, în centru - feliuţe de roşii. Toate se presară cu brînză şi verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1730
- Populația:
- 792 locuitori
Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.